Här är de hetaste belysningstrenderna som kommer att lysa upp våra hem 2023!

De förutsedda belysningstrenderna för 2023 har anlänt och de är större, snyggare och smartare än någonsin. Som alltid medför ett nytt år möjligheten att uppdatera sin inredning där belysningen är en väldigt viktig del med tanke på vilken drastisk skillnad den kan göra i ett rum. 

Bra belysning är nyckeln till att ändra atmosfären i ett rum och påverka atmosfären. Vi förlitar oss exempelvis på mysbelysning för att kunna koppla av, vidare är det ett känt faktum att ljusare belysning i mindre rum gör att de känns större och trevligare. Alltså är det bra att se till att man har rätt belysning i de olika rummen i hemmet. 

Det ovanliga med trenderna detta året är att de inom vissa områden skiljer sig markant från de föregående fem åren medan vi även ser en förfining av redan existerande trender. Enligt Julian Page, designchef på BHS, kommer belysningen bli mer ovanlig då kunder har chans att personalisera sina val mer än någonsin. 


BELYSNINGSTRENDER 2023

Som vi alla vet har belysning på senare tid gått från att endast tjäna ett funktionellt syfte, till att bli en fundamental del av inredningen. Vi på LampKompaniet tänkte informera er om dessa och som tur är finns det massor med inspiration för alla bland belysningstrenderna för 2023, oavsett om du föredrar dämpad minimalism eller färgglada vibbar så finns det något för dig!


1. KURVOR

Tidigare har kurvornas popularitet endast gällt tillbehör och möbler... nu gäller detta även lampor! Lampor med kurviga detaljer bidrar med harmoni samtidigt som det skapar mer balans om de passar med resten av inredningen. Om du känner för att haka på trenden är en kupolformad golvlampa ett bra köp som garanterat kommer att bli populär under 2023.

2. TRÅDLÖST

Modernare går det inte att bli, samtidigt som att det är mer praktiskt då man dels slipper alla sladdar som kan vara i vägen och dels för att man plötsligt kan ha lampor på stället där det kanske inte finns något eluttag eller liknande. Det finns även trådlösa  utomhuslampor för att skapa en mysig atmosfär i trädgården.

Vill man använda sig av lamporna man redan har, finns det även uppladdningsbara glödlampor som kan användas i vanliga lampor, bara att de inte kräver någon ström. Vidare är uppladdningsbara glödlampor ett väldigt bra alternativ för vägglampor som man inte vill förstöra väggen för. 

3. FOKUS PÅ VÄGGAR

Vägglampor ger väldigt mysig stämning samtidigt som de är praktiska då de till exempel inte tar så mycket plats. Vidare finns de i alla olika stilar man kan tänka sig vilket gör det enklare att hitta något som passar in i hemmet, därför kommer folk under 2023, till en ny nivå, inse deras stilpotential och användbarhet. Vägglampor är en särskilt bra ide till små hall-utrymmen då det ger fint ljus men ändå inte tar upp plats. 

4. MODERN INDUSTRI

Att skapa en sofistikerad vintagestil har på senaste varit trendigt. Nu uppdateras det till det som kallas modern och elegant industristil! Modern elegant industristil tar avstånd från den klassiska industristilen med sina tegelväggar och trägolv och ger plats till en lite mer modern och polerad look. Här används mantrat "less is more" och det är mycket fokus på kvalitetsmaterial och strömlinjeformad estetik. 

5. BETONG

Många tänker nog att betong inte är någon trend att hänga i julgranen. Men faktum är att et är mer populärt än någonsin och används för att skildra en jordnära atmosfär med naturliga färger och material samtidigt som det håller sig åt det minimalistiska hållet. Ett måste för en trendig inredning i 2023!

6. UTOMHUSBELYSNING

Utomhusbelysning är ett under då det kommer till att vilja tillbringa mer tid i trädgården. Allt från ljusslingor runt skjulet eller solcellslampor i marken kommer att bidra till att stämningen i trädgården blir mer gemytlig och lockande! Sommar och höstkvällar har aldrig känts så avslappnande förr och samtidigt ser din trädgård ut som en dröm. 

7. BIGGER IS BETTER

Överdriven storlek på belysningen kan vara en rolig aspekt i heminredningen och en ny trend är att omfamna inställningen om att "bigger is better", speciellt då det gäller golv och taklampor. Kupor, koner och glober kommer att fortsätta att vara ett tydligt inslag i moderna designer och förväntas ligga i framkant när det gäller de nya trenderna.  

8. SKULPTURALT

Tänk funkiga ljuskronor med intressanta former och linjer, uddaformade lampställ och lustiga nyanser då folk omfamnar det konstigt underbara. Att använda belysning för att göra statements i sitt hem är en växande trend. Accentlampor med en skulptural estetik framhäver läshörnor och liknande samtidigt som själva lampan fungerar som ett konstverk även när det är släckt. 

9. FÄRG, FÄRG OCH MER FÄRG

Trots att trenden med att använda jordnära toner är väldigt populär, så växer även trenden med djärva färgklickar fram. Lampor i starka färger eller lampor som skiftar färg kommer att vara mycket eftertraktade i 2023 då allt fler människor vill ha lite liv i inredningen. Och enligt The Lighting Superstore kommer årets färg vara en vacker lavendelnyans, så det är bara att handla in lite lavendellampskärmar eller lilafärgade glödlampor!


Vi hoppas denna blogg hjälpte dig att få ett hum om de senaste trenderna=) Lampkompaniet erbjuder många lampor av olika slag från de olika trenderna, det är bara att välja och vraka!