Meny
Din Kundvagn

FAQ-Frågor & Svar

Viktiga frågor angående lampköp...


Jag vill att ni beställer min vara åt mig - går det bra?

Det går jätte bra, det är bara att ringa så fixar vi det, vi har öppet vardagar mellan 7.00 till 18.00. Ring 0372-50225

 

Mitt paket med lampor kommer aldrig...

Om du beställt en vara som är restad så får du ett mejl angående detta inom 24 timmar förutom under helger. Så första steget om du inte får din vara är kanske att kolla skräpposten runt datumet du beställde.

De flesta beställningar går ut dagarna efter beställning och ett mejl skickas ut till dig med sändningsnummer så du kan spåra ditt paket.

Ibland åker paketet på villovägar så om du fått sändningsnummer mejlet men fortfarande inte fått sms och du inte kan se vart paketet tagit vägen på länken så är det bara att höra av sig, så se vi efter vad som hänt. Ring 0372 – 50225 eller mejla info@lampkompaniet.se

 

Vilken Lampskärm ska jag välja?

Vilken klurig fråga… Nej men det löser vi!

Ofta kan du se proportionerna på lampfötters miljöbilder, och då ska måtten på lampskärmen som passar till stå i beskrivningen på lampfoten. Gör den inte det kan du mejla (info@lampkompaniet.se)

Vi har annars en lampskärmsguide här där du ser de klassiska proportionerna när det gäller lampskärmar.

Under senare tid har det dock dykt upp nya kombinationer där lampskärmen är stor, extra stor, och det är ju faktiskt också snyggt!

Så summan av kardemumman är att lampskärmar är en smaksak, och vill du ha en bild hur den lampskärm du gillar bäst ser ut ihop med lampfoten så mejla från lampskärmen (högst upp till höger) och säg vilken lampfot du vill ha den ihop med så fixar vi det.

Flera mönstrade lampskärmar, ser underbara ut i dagsljus men när kvällen kommer och lampan tänds så kanske inte mönstret syns så bra längre, då kan man ha en spot någon stans som belyser bordslampan utifrån också och simsalabim, så ser du mönstret igen och alla blir glada.

Toppringsskärm är till för läslampor, nedåtriktade vägglampor, taklampor med endast ett lampfäste och golvlampor med böjliga armar.

Ringfäste eller bottenringsfäste är till för lampfötter med ett gängat lampfäste där en plastring fäster lampskärmen mot lampfästet. Har du en lampa med E27 sockel men inget att fästa lampskärmen i, så kan du beställa ett fäste man skruvar in i lampfästet här.

Klofäste har en lampskärm som man klämmer fast på lampans ljuskälla. Det är viktigt att man använder en klotlampa i lampfoten så att lampskärmen sitter fint.

Har du fler frågor angående lampskärmar så hör av dig… OBS! ta aldrig av plasten från lampskärmen tills du vet att du definitivt ska behålla den. Du kan inte returnera en lampskärm med borttagen plast.

 

Jag vill returnera min vara hur gör jag?

Om du vill byta din vara mot något anna för samma belopp så får du en gratis retur-fraktsedel från oss.

Är det ett ångerköp får du däremot betala returfrakten, dock har vi bra avtal med DHL så en returfraktlapp från oss kostar från 99 kr.

När du fått returlapp från oss, så skriver du ut den alternativt skickar vi den med posten. Sedan klistrar du den över den gamla fraktlappen så de inte blandas ihop. Därefter ska paketet lämnas in hos ett DHL ombud, troligen samma ställe där du hämtade ut paketet.

 

 

Jag tycker det är svårt att välja ljuskälla…

Vi har ändrat informationen på våra ljuskällor så att du ska få en indikation om hur starkt de lyser, i termer som vi brukade använda. Under specifikation ser du ”Motsvarar glödlampa” och sedan hur många watt den lyser med enligt gamla metoden.

Ju högre lumen desto högre watt och sedan kan man titta på Kelvin ”måttet” som visar hur vitt ljuset är, låg kelvin gul orange ljus och högre kelvin gul/vitare ljus. Det finns en mått tabel med indikation av färg för kelvin här.

De flesta av våra LED ljuskällor är i den varmare tonen gul-vit.

Har ni fler frågor angående produkter, frakt, skador etc. så hör av er här.