Hade du tänkt inviga det nya året med att inreda med lite nya lampor, men vet inte vad du ska satsa på? Här tänkte vi ta och diskutera relevanta belysningstrender som kommer vara stora i 2024.

1.     Naturinspirerat

Naturen kommer verkligen påverka hur vi inreder med våra lampor detta året. Både färgerna och materialet, men även formerna! Till exempel linne, rotting och trä kommer finnas överallt då folk mer och mer vill få in den harmoniska naturkänslan i sitt hem. Ett exempel är denna underbara bordslampa.


1.     Smarta och adaptiva ljussystem

Världen vi lever i håller på att bli mer och mer moderniserad och det är inte förvånande att även lamptrenderna hänger med. Vem drömmer inte om att exempelvis kunna ha alla lampor kopplade till en fjärrkontroll så man slipper sträcka sig efter lampknappen eller hoppa ur sängen för att stänga av lamporna då man just blivit bekväm?

Vidare blir det allt vanligare att kunna dimma sina lampor eller ändra ljuset till olika färger för att matcha humöret eller stämningen.

Vi har en bra nyhet! Du kan implementera detta i ditt hus, med vilket lampa du vill. Här på LampKompaniet säljer vi till exempel glödlampor som har tre steg med olika ljus, där du kan välja det som passar!


1.     Quiet Luxury

En annan trend som fortfarande finns i knutarna sedan 2023 men som kommer fortsätta är trenden att låta inredningen vara lyxig utan att det blir ”in your face” känsla när man ser det.

Den drama som saknas utredningsmässigt, kompenseras i detaljerna. Detta kan göras med högkvalitativa lampor som smälter in på ett sofistikerat vis


1.      Hållbarhet

Allt fler gör mer hållbara val då det kommer till allt i livet, inte minst inredning. Som tur är finns det mycket fint att välja mellan samtidigt som det är bra för miljön! Här kan du se en underbar lampa från PR Homes miljövänliga kollektion EKO-MIX där lamporna är gjorda av återvunnet papper. 


1.     Pendant lights (speciellt kök och matbord)

Här kommer våran favorittrend! Visst är pendanter underskattade? Denna sortens lampor kommer att bli väldigt populär i kök men även över matbord. Vidare är det väldigt trendigt att hänga dem i klaser för få en unik look i sitt hem. Här på Lampkompaniet har vi många olika att välja mellan. Lampan Skye går att köpa som 6-ljus men även som en enkel pendant.


1.      Nostalgikänslor

En väldigt trevlig och intressant trend är att behålla inredningen ganska modern men inreda med detaljer från en annan stil. Detta brukar till exempel vara mässingsdetaljer, eller saker i trä. Det bryter av på ett väldigt fint sätt och gör inredningen intressant. Klicka här för att se alla våra vackra mässingslampor!


1.     Maximalism

Även maximalismen börjar komma tillbaka bland inredningstrenderna för detta året! Så satsa gärna på vågade kombinationer med till exempel bordslampor och skärmar! Varför inte kombinera en prickig lampskärm med en knallgul lampfot?


1.     Statements med golvlampor

Något som smugit sig tillbaka är golvlampor.

Golvlampor är officiellt coolare än någonsin.

Man måste medge att de är väldigt effektfulla när de placeras jämte en fåtölj eller liknande.

Det finns dock extremt många underbara golvlampor att välja mellan.

Checka ut våra golvlampor och låt en bli din nya favorit i hemmet!


1.     Trendiga färger 2024

Trendiga färger som kommer att synas mycket under året är förvånansvärt nog rosa bland annat. Att inreda med rosa är den nya grejen att göra (man kan ju undra om det var den kära Barbie filmen som fick världen att få upp ögonen för färgen igen men vem vet)

Andra färger som också kommer att vara populära är grönt och gult.